Zlaté šperky pro novopečené maminky

Zřejmě ne každý muž si je vědom dlouholeté tradice, kdy po narození miminka obdaruje svou ženu nejen květinou, ale i zlatým šperkem. Nemusíme snad vyzdvihovat, že jde o jistý druh poděkování, za neobyčejný dar narození dítěte. Pánové věřte, že tímto milým gestem uděláte své milované ženě obrovskou radost. Jaké šperky jsou v kurzu?

Nadčasové brilianty                                                                  f5d494b25115c9ccaab95398486b9dba

Decentní zlaté šperky s brilianty jsou velmi oblíbené. U drobnějších briliantů se nemusíte obávat závratných částek. Vše záleží na kvalitě kamene, jeho brusu, průměru a především jeho váze v karátech. Vždy vyžadujte certifikát o pravosti kamene.

Pokud jde např. o zlaté náušnice pecky osazené drobnými brilianty, cena je přijatelná. Další vyhledávaný šperk s tímto úžasným drahým kamenem je zlatý přívěsek. Může to být srdíčko, anděl či čtyřlístek. Popřípadě mohou pánové pořídit zlatý prsten osazený jemným briliantem, který ovšem většina mužů vyhledává spíše k zásnubám.

Šperk s rytinou                                             74134            58837

V tomto případě bude mít šperk s rytinou i jistou symboliku. Základem je zvolit šperk s dostatečnou plochou pro zhotovení rytiny. Nejlepší jsou ploché přívěsky (tzv. destičky), u kterých je dostatek místa. Může jít také o nejrůznější typy náramků s plochou destičkou ve tvaru srdce, kruhu a podobných symbolů.

Nejčastějším textem v rytině bývá jméno dítěte a často i datum narození. Vynalézavější tatínci si dají práci s vymyšlením jednoduchého mota či věty, která vystihuje lásku k jejich ženě a dítěti. Takový typ šperku zaručeně nenechá jedno oko suché.

Barevné soupravy

Vaše prvorozené dítě je holčička? V takovém případě se skvěle hodí pořídit šperk ženě i dceři zároveň. Na trhu se šperky hravě seženete dětské náušnice jistého tvaru a barvy a totožné či velmi podobné náušnice v dámském provedení. Základní rozdíl je ve velikosti a typu zapínání. Tvar a barva může být stejná.

Je pravdou, že velké procento maminek si dřív nebo později pořídí podobné náušnice, jako vybírají pro svou dceru. Může jít také o přívěsek rozdílné velikosti, avšak stejného zpracování. Buďte rychlejší a vyberte správný dárek pro malou i větší ženu vašeho srdce.