Zlaté přívěsky se symboly víry

Šperků s nejrůznějšími symboly je obrovské množství. Znak pro lásku nebo rodinu a život či znamení zvěrokruhu. Pojďme si projít pár základních amuletů, které se opírají především o křesťanské náboženství.

Pro koho je přívěsek určen?

Je velmi důležité, kdo bude onen zlatý přívěsek nosit. Především kvůli rozměrům a způsobu zpracování přívěsku. S dnešní nabídkou šperků můžete hravě sehnat drobný zlatý přívěsek křížek pro dítě nebo masivní pánský kříž na silný řetízek.

Dámy dávají navíc přednost přívěskům osazeným drahými kameny. Takový zlatý šperk upoutá pozornost na první pohled. U dětí může jít o hravou kombinaci několika barev. Pro dospívající dívky se skvěle hodí jemné bílé zirkony. A pro pány doporučujeme masivnější provedení přívěsků.

Symbol Kříže                                                                      22148-1409124344

Zlaté křížky se vyrábí v nejrůznějších podobách. Na větších přívěscích bývá vyobrazena postava Ježíše Krista. Velmi často se setkáváme s křížky, které jsou vyrobeny v kombinaci žlutého, červeného nebo bílého zlata. Pokud nejsou osazeny drahými kameny, často jsou zdobeny originální ruční rytinou.

Klasický kříž je specifický pro křesťanství. V dalších náboženství už má kříž obvykle odlišnou podobu. Nejčastěji vypadá jako písmeno T, může se ale podobat i písmenu X. Velmi často je používán na státních vlajkách např. Vlajka Spojeného království, Dánska nebo Malty.

Madonka                                                                                   53599

Zlatý přívěsek Madonka je nejčastěji oválného tvaru a v několika rozdílných velikostech. Obrázek Panny Marie s Ježíškem, jako patronky či patrona, je ručně malovaný keramickými barvami na smalt nebo porcelán, a je vypalován při vysokých teplotách.

Ručně malovaný obrázek je poté vsazen do zlatého rámečku, který bývá dozdoben ruční rytinou. Na zadní straně naleznete krátkou modlitbu, nejčastěji v latině. Tento druh přívěsku je skvělým tipem na dárek pro milovanou babičku, která dokáže ocenit precizní ruční práci.

Anděl                                                                                             24967-1510525205

Zlatý přívěsek andělíčka je obvykle osazen bílými zirkony či jedním drobným briliantem. Může být ovšem i celozlatý, kdy jeho křídla zdobí ruční rytina či vybrušování, a přívěsek vypadá úžasně i bez drahých kamenů. Symbol anděla se hodí pro děti i dospělé. Stačí jen vybrat optimální velikost a tvar.

Říká se, že anděl strážný na nás dohlíží, a svým způsobem pomáhá od zlých sil. Proto je zlatý přívěsek s andílkem velmi oblíbeným dárkem i pro miminka tzv. do peřinky neboli do začátku života.

Nemusíte tedy být věřící, aby jste si pořídili přívěsek se symbolem kříže nebo anděla. Jde totiž o jistý amulet, který vám dá sílu věřit v dobro a sebe sama. Je-li přívěsek navíc darovaný s láskou, svůj účel splní vždy.